Valér
4 °C
8 °C

Huszonhat áldozat az olajrobbanásban

2004.12.24. 12:34
A rendőrség elől menekülve felgyújtottak egy nigériai olajvezetéket az olajtolvajok. A robbanásban legkevesebb huszonhatan meghaltak, és sokan megsebesültek.

Felgyújtottak egy olajvezetéket Nigériában a rendőrség elöl menekülő tolvajok. A csővezeték kedd éjjel kapott lángra a Lagostól keletre fekvő folyóparti település, Sanki-Iladó területén, közölte a rendőrség szóvivője. A robbanás végigsöpört a falun, huszonhat embert megölve és sokakat megsebesítve.

Gondot okoznak

A nigériai állami olajtársaság által üzemeltetett vezetéket tizenegy helyen rongálták meg. A szóvivő szerint szemtanúk egyenruhás rendőröket is láttak az áldozatok között, de az eddig megtalált holttestek között nem volt rendőr. A hatóságok nem zárják ki, hogy még további holttesteket is felfedeznek a folyóban.

A naponta két és fél millió hordó olajat exportáló, OPEC-tagállam Nigériának rendszeresen gondot okoznak az olajtolvaj bandák, melyek nyers és finomított olajat csapolnak le a csővezetékekből. Szeptemberben egy hasonló robbanás ugyanígy emberéletek tucatjait követelte.