Piroska
-1 °C
5 °C

Előállították a battai finomító teljes fegyveres őrségét

2005.04.20. 07:33
Összehangolt akciót hajott végre kedden hajnalban a MOL százhalombattai olajfinomítójánál az ORFK különleges ügyek osztálya és a Rendészeti Biztonsági Szolgálat Terrorelhárító Szolgálata. Hosszú megfigyelés után 23 embert állítottak elő, közülük többet őrizetbe is vettek. Hírügynökségi értesülés szerint az előállítottak között vannak a finomító fegyveres őrségének tagjai is.

Előállította a rendőrség a százhalombattai olajfinomító teljes fegyveres őrségét kedden. Több hónapja figyelték a biztonsági őröket, mivel felmerült a gyanú, hogy az ő közreműködésükkel lopják tonnaszámra az üzemanyagot a finomítóból. A kedd hajnali akcióban részt vett az ORFK különleges ügyek osztálya, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat Terrorelhárító Szolgálata, valamint a MOL Rt. emberei.

A HavariaPress úgy tudja, a cég már jó ideje tudott a lopásokról, de tehetetlen volt, mivel az üzem biztonságáért felelős emberek között szinte nem maradt megbízható munkatárs. A cég vezetői a rendőrök beavatkozását kérték, akik a hónapok óta tartó titkos megfigyelés után kedd hajnalban csaptak le az éppen üzemanyagot átfejtő tolvajokra. A tettesek közül hatan elfutottak.

Ők engedték be a tolvajokat?

A gyanú szerint az őrség tagjai engedték be éjszakánként a kamionnal érkező tolvajokat, akik a finomító technológiai rendszeréből tartálykocsikban hordták el a benzint. Az olajfinomítóban kedden huszonhárom embert állítottak elő, köztük a teljes, tizenhét tagú fegyveres őrséget is; többeket őrizetbe is vettek. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja a nyomozást.

A rendőrség honlapján olvasható hír nem szól arról, hogy a 23 előállított személy között biztonsági őrök is voltak.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft