Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Fűtőolajjal áztattak el egy házat

2003.07.13. 16:20
Egy német olajszállító egy házzal eltévesztette a címet, és több mint háromezer liter fűtőolajat engedett a pincébe.
Egy olajszállító tartálykocsi parkolt le a házak elé a németországi Marburg kertvárosi részén. A sofőr odasétált a ház bejárata melletti betöltő nyíláshoz, majd rácsatlakoztatta a jármű szivattyúját, és elkezdte bepumpálni a megrendelt háromezer liter fűtőolajat.

Olajban úszva

Amikor végzett, visszahelyezte a pumpafejet a gépkocsira és elégedetten pillantott a házra. Ám ekkor döbbenten látta, hogy a szomszédos házhoz tartozó, már használaton kívüli betöltőhöz csatlakoztatta a szivattyút, így nem egy tartályba, hanem egyenesen az alagsori helyiségbe nyomta az olajat, jelentette a Reuters. A szállító azzal védekezett, hogy már tizenöt éve van a szakmában, de nem emlékszik rá, hogy valaha járt volna abban az utcában.

Az olajszállító azonnal értesítette a rendőrséget, akik felfeszítették az ajtót, és lementek a pincéhez. A mintegy harminc teli fűrdőkádnyi olaj teljesen megtöltötte a pincét, és eláztatta a család személyes holmijainak nagy részét. Kihívták a tűzoltókat, akiknek sikerült körülbelül kétezer liternyi szennyezett olajat kiszivattyúzniuk. A többit azonban beszívták a bútorok és a falak. Végül a katasztrófavédelem embereit is ki kellett hívni, mert attól lehetett tartani, hogy a talajba szivárgó olaj környezeti katasztrófát okoz.