Árpád
-2 °C
4 °C

Vízbe fulladt egy magyar fiú az olasz tengerparton

2007.05.27. 09:44
Nem tudtak már segíteni annak a 17 éves fiúnak, akinek élettelenül sodródó testét fürdőzők találták meg a lignanói tengerparton szombat délelőtt. A fiú iskolai kiránduláson volt Olaszországban.

Vízbe fulladt szombaton egy magyar tizenéves a lignanói tengerparton, ahol iskolai kiránduláson vett részt - jelentette az olasz média.

Az eset a tudósítások szerint Lignano Sabbiadoro tengerpartján történt, ahol szombat délelőtt 11 óra tájban két strandoló egy élettelen, sodródó testet fedezett fel a vízen, alig néhány tucat méterre a parttól. Azonnal kihozták a partra és értesítették a mentőket, de minden élesztési kísérlet kudarcba fulladt, s a kiérkezett légimentő sem tudott már segíteni.

Korsós Tamás milánói magyar főkonzul az MTI-nek megerősítette a magyar állampolgár halálhírét, hangsúlyozva, hogy a 17 éves fiú hozzátartozóit már értesítettek, ők vasárnap érkeznek Olaszországba. A helyszínen a milánói konzul is segítséget nyújt nekik, illetve szükség esetén az iskolai kiránduláson részt vevő csoport tagjainak.

Az olasz rendőrség egyelőre nem tudja, hogy mi történhetett, esetleges rosszullét vagy más okozta a fiú halálát.

A tragikus körülmények között elhunyt fiú a szombathelyi Bólyai Gimnázium 10. osztályos tanulója volt. Az iskola igazgatója, Lenner Tibor az MTI-nek vasárnap este azt mondta: az osztály az éjszakai órákban érkezik haza. Tudomása szerint a szülők már megérkeztek Olaszországba és felvették a kapcsolatot a hatóságokkal.

Lenner Tibor elmondta: telefonon beszélt az osztályt kísérő pedagógusokkal, de a baleset körülményeiről eddig hivatalos értesítést nem kapott, a részletekről pedig a szülők kérésére nem kíván bővebbet mondani. Az igazgató a balesetről a sajtóban eddig megjelent információkkal kapcsolatban azonban úgy fogalmazott, azok "ellentmondásosak és pontatlanok".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?