Móric
14 °C
15 °C

Vízbe fulladt egy magyar fiú az olasz tengerparton

2007.05.27. 09:44
Nem tudtak már segíteni annak a 17 éves fiúnak, akinek élettelenül sodródó testét fürdőzők találták meg a lignanói tengerparton szombat délelőtt. A fiú iskolai kiránduláson volt Olaszországban.

Vízbe fulladt szombaton egy magyar tizenéves a lignanói tengerparton, ahol iskolai kiránduláson vett részt - jelentette az olasz média.

Az eset a tudósítások szerint Lignano Sabbiadoro tengerpartján történt, ahol szombat délelőtt 11 óra tájban két strandoló egy élettelen, sodródó testet fedezett fel a vízen, alig néhány tucat méterre a parttól. Azonnal kihozták a partra és értesítették a mentőket, de minden élesztési kísérlet kudarcba fulladt, s a kiérkezett légimentő sem tudott már segíteni.

Korsós Tamás milánói magyar főkonzul az MTI-nek megerősítette a magyar állampolgár halálhírét, hangsúlyozva, hogy a 17 éves fiú hozzátartozóit már értesítettek, ők vasárnap érkeznek Olaszországba. A helyszínen a milánói konzul is segítséget nyújt nekik, illetve szükség esetén az iskolai kiránduláson részt vevő csoport tagjainak.

Az olasz rendőrség egyelőre nem tudja, hogy mi történhetett, esetleges rosszullét vagy más okozta a fiú halálát.

A tragikus körülmények között elhunyt fiú a szombathelyi Bólyai Gimnázium 10. osztályos tanulója volt. Az iskola igazgatója, Lenner Tibor az MTI-nek vasárnap este azt mondta: az osztály az éjszakai órákban érkezik haza. Tudomása szerint a szülők már megérkeztek Olaszországba és felvették a kapcsolatot a hatóságokkal.

Lenner Tibor elmondta: telefonon beszélt az osztályt kísérő pedagógusokkal, de a baleset körülményeiről eddig hivatalos értesítést nem kapott, a részletekről pedig a szülők kérésére nem kíván bővebbet mondani. Az igazgató a balesetről a sajtóban eddig megjelent információkkal kapcsolatban azonban úgy fogalmazott, azok "ellentmondásosak és pontatlanok".