Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Olaszország kiűzné a sátánistákat és a vámpírokat

2003.04.23. 15:40
Olaszország erélyesen fel akar lépni a sátánista szektákkal és más okkult csoportokkal szemben, amelyek egyre nagyobb teret nyernek az Appennini-félszigeten. Az olasz jobboldal szigorúbb törvényeket sürget: a szektázást 5-14 év börtönnel sújtanák. Becslések szerint 650 sátánista szekta tevékenykedik Olaszországban. A legveszélyesebbek a pszichoszekták.
A Nemzeti Szövetség (AN) nevű jobboldali kormánypárt képviselői a héten törvénytervezetet terjesztettek a parlament elé, amelynek értelmében - Olaszországban először - törvénybe iktatnák az ezoterikus szertartásokkal való visszaélések elleni fellépést és büntetnék az ilyen cselekményeket.

A szektatagokat a titkos páholyok tagjaival azonos elbánásban akarják részesíteni és - ha a törvényjavaslatot a parlament elfogadja - öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtanák őket. Szexuális visszaélések, gyermekek bántalmazása, vámpírizmus és kábítószer-fogyasztás esetén a szektatagok büntetése akár 14 év börtönre is növekedhet.

- A szekták olaszországi elterjedése már riasztó méreteket öltött, és vészhangulatot váltott ki a társadalomban - mondta Roberto Alboni, a törvénytervezet értelmi szerzője.

Agymosás, őrület és anyagi romlás

Szakértők szerint 650 sátánista szekta tevékenykedik Olaszországban. A legveszélyesebb csoportok közé az úgynevezett pszichoszektákat sorolják, amelyek "őrületbe és anyagi romlásba" kergetik híveiket. A 15 olaszországi pszichoszektának együttvéve már 8500 követője van. Sok szekta külföldi eredetű, mint például az Indiában terrorcsoportnak minősített Ananda Marga, vagy a japán Soka Gakkai.

Több volt szektatag nemi erőszak elkövetésével és más szexuális visszaélésekkel vádolta meg a szektavezéreket. Szakértők szerint e szekták főleg a jómódú családokban keresik áldozataikat, akiket agymosásnak vetnek alá és kényszerítik őket arra, hogy vagyonukat a csoportnak ajánlják fel. Lelki kínzás, erőszak és drogok hatására a hívek egyre inkább függőségbe kerülnek a szektavezértől.

Sarlatánok és rabszolgák

Sokan arra kényszerültek, hogy elmeneküljenek Olaszországból és új életet kezdjenek más néven. A szekták áldozatait segítő Favis egyesület adatai szerint már hárommillió olasz került szekták és sarlatánok hálójába, amelyek, illetve akik okkultizmussal, rituálékkal, sőt erőszakkal teszik rabszolgájukká a híveket.