Valér
4 °C
8 °C

Szex és kokain - VIP-botrány Olaszországban

2003.11.20. 15:48
Politikusok és filmcsillagok is érintettek a legújabb olasz szex- és kokainbotrányban, amelyet a római ügyészség robbantott ki egy híres személyiségeket kiszolgáló prostituált- és kábítószeres hálózat felszámolásával.
Az olasz fővárosban őrizetbe vett tizenkilenc gyanúsított között van Serena Grandi 47 éves volt filmcsillag (Tinto Bras filmjeiben szerepelt), akárcsak a 26 éves Ljudmilla Dekach ukrán modell és balerina (egykori Miss Ukrajna), több üzletember, ügyvéd, minisztériumi alkalmazott és étteremtulajdonos. További harmincöt személy szabadlábon védekezhet.

Sex and drugs

Azzal gyanúsítják őket, hogy luxusbordély-szolgáltatásokat nyújtottak - olasz és külföldi széplányok kiközvetítésével -, s emellett a római VIP-klienseket rendkívül jó minőségű kábítószerrel, elsősorban kokainnal is ellátták.

A kéjhölgyek szolgáltatásaiért 500-1000 euró volt a tarifa, de volt olyan bőkezű férfiú is, aki egy alig 50 perces légyottért 2500 eurót fizetett. A call-girl szolgáltatás mellett virágzott a kábítószer-árusítás is, az őrizetbe vett színésznők gyakran rendeztek együttes szex- és kábítószer-orgiákat.

A Kleopátra-akció

A hálózat felgöngyölítését egy éven át tartó nyomozás előzte meg. A Kleopátra fedőnevű akció során a rendőrök számos házkutatatást tartottak, s a vizsgálat során több politikust is ki akarnak hallgatni, habár e prominens személyiségek ellen egyelőre nem emeltek vádat. Számtalan telefonbeszélgetést is lehallgattak a hatóságok, s ezek kapcsán várnak magyarázatokat.

Az érintettek között van Emilio Colombo örökös szenátor és volt kormányfő - 1955 óta 29 ízben volt tagja az olasz kabinetnek -, akinek közvetlen környezete rendszeresen vásárolt kábítószert a lebuktatott terjesztői hálózattól, továbbá Giuseppe Galati kereszténydemokrata helyettes államtitkár és Bruno Petrella, a jobboldali Nemzeti Szövetség (AN) regionális tanácsosa is. A vizsgálat által érintett politikusok kapcsán Marcello Pera, az olasz szenátus elnöke máris magyarázatot és tájékoztatást kért a római vizsgálóbíráktól.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft