Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Olasz élettársa ölhette meg a terhes magyar nőt

2004.11.29. 16:47
Még áprilisban találták meg annak az összeégett, meggyilkolt magyar nőnek a holttestét, akinek élettársát vasárnap vették őrizetbe a gyilkosság miatt. A nő kéthónapos terhes volt, az olasz divatügynök viszont korábban rengeteg pénzt nyert egy kórháztól azon, hogy nemzőképtelen.

Gyilkosság gyanújával letartóztatták az olasz hatóságok a hét végén annak a magyar nőnek az élettársát, akinek megfojtott és megégett holttestét áprilisban találták meg az észak-olaszországi Piacenzában.

A milánói divatügynök a gyanúsított

Az áldozatot csak május közepén azonosították. Kiderült, hogy egy 34 éves, évek óta Olaszországban élő magyar nőről van szó. A Piacenza keleti külvárosának egyik munkatelepén talált áldozat kéthónapos terhes volt. A hónapokig tartó nyomozás során a magyar nő most letartóztatott élettársa, a 49 éves milánói divatügynök, Roberto Del Nero ellen egyre több terhelő mozzanat merült fel.

Csalással nemzőképtelen

A rendőrség szerint a férfi teherbe ejtette élettársát, viszont egy korábbi műtét kapcsán előzőleg komoly kártérítést követelt egy kórháztól, azt állítva, hogy a beavatkozás nyomán nemzésképtelenné vált. A feltételezések szerint a férfi a csalást leplezte volna a teherbe esett magyar asszony meggyilkolásával. Roberto Del Nerót vasárnap tartóztatta le az olasz rendőrség egy stresai luxushotelben. Ügyvédjei szerint a férfinak alibije van a gyilkosság elkövetésének idejére.

Az áldozat hozzátartozói az MTI érdeklődésére elmondták, hogy a gyanúsított állításai alapján számos valótlanság jelenik meg az olasz sajtóban. Az asszonyról terjesztett rágalmak teljességgel megalapozatlanok. A család szeretné, ha a magyar sajtó a tényekre szorítkozna és kegyeleti okokból a továbbiakban részleteiben nem boncolgatná az ügyet.