Aliz
6 °C
14 °C

Már az idősebb britek is bajt okoznak külföldön

2008.03.20. 15:49
A kimutatások szerint egyre több panasz érkezik idős brit turistákról a külképviseletekhez, például több alkoholt isznak ha elutaznak egy másik országba, mint otthon, és különféle kellemetlen helyzetekbe kerülnek.

Nemcsak a fiatal turisták, hanem egyre több 55 éven felüli is bajba kerül külföldön - ezt közölte a brit külügyminisztérium csütörtöki közleményében. A kimutatások szerint ugyanis egyre több panasz érkezik idős turistákról a külképviseletekhez.

Az adatok azt mutatják, hogy az 55 éven felüliek 20 százaléka tesz olyan extrém dolgokat külföldön, amelyeket otthon nem csinálnának.

Például az idősebb turisták több mint fele több alkoholt iszik ha elutaznak egy másik országba, mint otthon. Emiatt sokszor kórházakban vagy a rendőrségen kötnek ki. Volt már példa arra is, hogy valaki részegen búvárkodni ment és megfulladt a tengerben. Sokszor ittasan ordítanak a szállodák dolgozóival, vagy éppen törnek-zúznak.

A brit fiatalok az utóbbi időben arról váltak hírhedté, hogy a számukra olcsóbb Kelet-Európában rendeznek legénybúcsúkat és ivótúrákat, amelyek nem ritkán verekedéssé illetve utcai randalírozássá fajul.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?