Krisztina
18 °C
24 °C

50 rendőr között vallottak Olaszliszkán

2008.07.02. 13:48
Másfél óra alatt véget ért az olaszliszkai tanárlincselés helyszíni tárgyalása. A nyolc vádlott közül ketten tettek vallomást az utcán, ők arról beszéltek, hogy hol voltak és merre mozogtak, a tanár másfél évvel ezelőtti agyonverésekor. A helyszínen jelenleg is több tucat rendőr van még.

Másfél óra alatt befejeződött szerdán délelőtt az olaszliszkai lincselés helyszíni tárgyalása. A kivitt nyolc vádlott közül ketten tettek vallomást - a másod- és harmadrendű - ők arról beszéltek és azt mutatták meg, hogy hol voltak és merre mozogtak a lincseléskor.

A helyszíni tárgyalás komoly rendőri biztosítás mellett zajlott: a környéken csaknem félszáz egyenruhás ügyelt a rendre, köztük kommandósok és kutyás rendőrök. Az érintett utcát teljesen lezárták, még az ott lakók sem jöhettek ki házaikból. A tárgyalás helyszínére csak három ellenőrző ponton át lehetett eljutni, a szemlélődök is csak kordonon kívülről nézhették a történéseket.

Szabó József, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy azért volt szükség a helyszíni tárgyalásra, mert a bíróság szerette volna látni, hogy azok a helyek és házak, amelyekről a vádlottak a tárgyalóteremben beszéltek, mitől milyen távolságra vannak. Így lehet arra következtetni, hogy mennyire életszerű a vádlottak vallomása.

Tekintse meg képeinket!

A helyszíni tárgyaláson atrocitás nem történt.

Még 2006 őszén Olaszliszkán egy sofőr elsodort autójával egy kislányt. A gyermek csak könnyebben sérült, a baleset után azonban a közelben lakó több rokon és ismerős rátámadt a sofőrre, és gyermekei szeme láttára brutálisan halálra rugdosták. Az ügyben nyolcan vannak előzetes letartóztatásban őket különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolják.