György
14 °C
24 °C

Tűzoltókészülékkel ölte meg magát

2006.11.28. 09:52
Bizarr haláleset történt vasárnap hajnalban egy Pasaréti úti lakásban, egy házibuli résztvevője szájába vette a tűzoltókészülék csövét, majd működésbe hozta a szerkezetet.

Tragikusan végződött egy hétvégi buli a Budán, poroltóval ölte meg magát egy fiatalember, adta hírül a HavariaPress.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

A hírügynökség úgy tudja, hogy egy nagyobb társaság mulatozott hétvégén egy Pasaréti úti lakásban. A buli hevében egy fiatalember szájába vette egy tűzoltókészülék fecskendőjét, majd akkora dózist engedett magába, hogy a helyszínen meghalt.

A BRFK emberei hamar kiérkeztek a tragédia színhelyére, több embert kihallgattak, azonban sem öngyilkosságra utaló indítékot, sem idegenkezűségre utaló nyomokat nem találtak.

Rendkívüli haláleset

A BRFK sajtóügyelete az Index érdeklődésére megerősítette a HavariaPress hírét. A Pasaréti úti eset vasárnap hajnalban, fél háromkor történt, a 26 éves fiatalember halálának körülményeit a rendkívüli halálesetek osztálya vizsgálja, tudtuk meg a rendőrségtől.

A tűzoltókészülék típusáról, a benne lévő oltóanyagról nincsenek pontos információk. Lakásokban leginkább porral vagy habbal oltó készülékeket szoktak tartani. Ezek tartályában általában 14 bar - azaz a légkörinél tizennégyszer nagyobb - nyomás uralkodik, ami gyakorlatilag önmagában elgendő a halálos belső sérülésekhez.

Biztosítószeg és használati utasítás
Biztosítószeg és használati utasítás

Arról sincs egyelőre semmilyen hír, hogy a bulizó fiatalember milyen ötlettől vezérelve próbálta ki magán a tűzoltókészüléket. Mivel az összes kézi oltókészülék gyárilag biztosítva van a véletlenszerű használat ellen, elképzelhető, hogy csupán viccelődni akart, de szerencsétlenségére a készülék "élesítve" volt, azaz korábban eltávolíthatták a biztosító elemet.