Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Tömeges öngyilkosság Valentin-napon

2005.02.12. 09:31
Valentin-napra tervezett öngyilkosságot több tucat amerikai és kanadai internetező. Haláluk alatt folyamatos kapcsolatban álltak volna egymással. A rendőrség keresi a résztvevőket, hogy lebeszélje őket tervükről.
Több tucat internetezőt próbál megtalálni az amerikai rendőrség, akik a gyanú szerint tömeges öngyilkosságot akarnak elkövetni Valentin-napon - adta hírül az AP hírügynökség. Az oregoni hatóságok egy 26 éves férfit gyanúsítanak azzal, hogy emalien megszervezte az öngyilkosságot. A CNN tudósítása szerint Gerald Krient anyja otthonában fogta el a rendőrség.

Gyilkosság és öngyilkosság

A hatóságokat egy internetező értesítette, aki maga is meg akarta ölni magát. A New York Times szerint a kanadai nő akkor gondolta meg magát, amikor a Yahoo, Az öngyilkosság ideológiája nevű chatszobájában egy anya azt mondta, hogy előbb megöli két gyerekét, utána öli meg magát.

A helyi rendőrfőnök elsődleges célja, hogy megtalálja a két veszélyeztetett gyermeket. "Ki kell nyomoznunk, hol vannak ezek a számítógépek. Remélhetőleg közbe tudunk avatkozni, mielőtt tragédia történne - nyilatkozta Tim Evinger.

Chatszobában

A feltételezések szerint több tucat ember beszélte meg, hogy meghalnak Valentin-napján. A tervek szerint az öngyilkosságok alatt mindvégig kapcsolatban álltak volna az interneten, feltehetően webkamerákon keresztül. A chatszoba már nem aktív.

A rendőrség szerint nincs semmilyen vallási motiváció az ügyben. Az is előfordulhat, hogy téves riasztás az egész. Mindenesetre a helyi rendőrség, az FBI és a kanadai rendőrség is nagy erőkkel kutat a feltételezett résztvevők után.