Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Öngyilkos lett egy őrizetes

2005.07.27. 10:55
Másodfokú bírósági meghallgatása előtt öngyilkos lett egy gyilkossággal vádolt, de elmeorvosi megfigyelés alatt álló őrizetes. A férfi még élt, amikor levágták a kötélről, de már nem tudták megmenteni.

Öngyilkos lett egy fogva tartott szerda hajnalban a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI). Egy ápoló szerdán reggel észlelte, hogy a fogva tartott a négyfős kórterem vizesblokkjában, lepedőcsíkokból készített kötélre felakasztotta magát.

A kötélről azonnal levágták, és a még életben lévő személy orvosi ellátását két percen belül megkezdték, de az orvosi beavatkozás eredménytelen volt, a fogva tartott elhunyt. A rendőrségi és az ügyészségi vizsgálatok az idegenkezűséget kizárták.

Az fogva tartottat április 25-én szállították át az elmegyógyintézetbe a Szegedi Fegyház és Börtönből. A férfit első fokon házastársa megölése miatt ítélték el. Az IMEI a másodfokú bíróságnál kezdeményezte a fogva tartott elmeszakértői vizsgálatát, ami a közelmúltban megtörtént, de annak eredményét az intézmény még nem kapta meg.