Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Felsővezetéken kapaszkodott a meztelen öngyilkosjelölt

2004.09.14. 12:39
Egy meztelen, középkorú férfi öngyilkossági szándékkal felmászott a zuglói vasútállomás tetejére, majd a kiérkező rendőrök láttán átugrott a vágány feletti felsővezetékre, és a Thököly úti vasúti hídnál a mélybe akarta vetni magát.
Rendőrök mentették meg az életét annak az öngyilkosjelöltnek, aki egy vasúti híd felsővezetékéről akart a mélybe ugrani Zuglóban. A rendőrségre kedden reggel, nyolc óra körül jelentették be, hogy egy meztelen, középkorú férfi tartózkodik a zuglói vasútállomás tetején.

A helyszínre siető járőrök közül ketten felmásztak a tetőre, hogy megakadályozzák a férfi leugrását, ám az öngyilkosjelölt átugrott az egyik vágány feletti felsővezetékre, és azon kezdett himbálózni. Az egyik rendőr észrevette, hogy egy dízelmozdony közeledik, ezért lemászott és a mozdony felé futva, még a Thököly úti vasúti híd előtt megállította, megakadályozva, hogy a férfi esetleg áramütést szenvedjen.

A férfi ezután elkezdett a Thököly út irányába mászni, és elérte a hidat, ahonnan már a mélybe vethette volna magát. A rendőrök végül a mozdony tetejére felmászva rántották le az öngyilkosjelöltet. A férfit a mentők megvizsgálták, majd kórházba szállították.