Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Hajsza a balotaszállási öngyilkos videójáért

2001.06.03. 11:05
Egy háromgyermekes balotaszállási férfi videóra rögzítette öngyilkosságát. A néhány perces felvétért állítólag hajszát indítottak a tévétársaságok, a rendőrség azonban elzárkózott attól, hogy a hozzátartozókon kívül más is hozzájusson a képsorokhoz. A RTL Klub kommunikációs igazgatója az Indexnek elmondta, csatornájukon semmiképp sem adnának le egy ilyen tragikus felvételt.
Sorra érdeklődnek a televíziós társaságok egy kazetta iránt, amelyen egy férfi saját halálát rögzítette - erősítette meg a Petőfi Népe újság információit Ferenczi László, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A háromgyermekes középkorú férfi múlt szombat délelőtt akasztotta fel magát balotaszállási otthonában, amit videókamerájával filmre is vett.

A Kecskeméten megjelenő lap úgy tudja, hogy a felvételen a férfi körbejárja a házat, majd arról beszél, hogy apróbb javításokat kellene még elvégezni az épületen, de azt már az utódjára hagyja. Ezután következnek a megrázó képsorok: előkészíti a a kötelet, majd véget vet az életének. A férfinek egyébként nem ez volt az első próbálkozása, legutóbb egy gázpisztollyal próbálta főbe lőni magát.

Milliókat ér a felvétel?

Ferenczi az Indexnek elmondta, a közszolgálati és kereskedelmi tévécsatornák is megkeresték, hogy másolatot kaphassanak a nem mindennapi felvételről. Ezt ők elutasították. A kazettát az államigazgatási eljárás befejeztével - mint búcsúlevél - a családtagoknak adják oda.

A Petőfi Népe információi szerint van olyan televízió, amely milliós összeget is megadna a szalagért. A RTL Klub kommunikációs igazgatója, Szabó Stein Imre az Index érdeklődésére elmondta, nem tud arról, hogy a tévétársaságuk bármekkora összeget is kívánna fordítani egy ilyen kazetta megszerzésére. Műsorpolitikájukba pedig nem fér bele egy öngyilkosság leadása - fogalmazott Szabó Stein.