Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Felakasztotta magát egy rab Sopronkőhidán

2003.12.07. 22:17
Felakasztotta magát zárkájában és meghalt egy elítélt a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben vasárnap. Bár megpróbálkoztak az elítélt újraélesztésével, ez nem vezetett eredményre.
Felakasztotta magát zárkájában és meghalt egy elítélt a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben vasárnap - közölte a Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) az MTI-vel. A BVOP közleménye szerint az ellenőrzést végrehajtó körletfelügyelő kora délután észlelte az eseményt, azonnal levágta a foglyot a kötélről, és megkezdte újraélesztését. Rögtön értesítették az intézet egészségügyi ápolóját és a mentőket.

A közlemény szerint az újraélesztés nem vezetett eredményre, így a helyszínre érkező mentőorvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani. Az intézet parancsnoka értesítette a rendőrséget és az ügyészséget. A rendőrség államigazgatási eljárás keretében folytatott vizsgálata az idegenkezűséget kizárta - áll a közleményben.

Ezzel párhuzamosan a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka és az intézet parancsnoka vizsgálatot rendelt el az eset körülményeinek tisztázása érdekében. Az öngyilkos fogoly rablás és más bűncselekmények miatt töltötte büntetését Sopronkőhidán.