Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Öngyilkossági kísérlet miatt elnapolták a tárgyalást

2006.10.25. 13:18
Öngyilkosságot kísérelt meg az a fiú, aki édesanyjával tavaly megölt egy dunaújvárosi házaspárt. Az ügyük tárgyalását december elsejére tűzték ki.

A másodrendű vádlott öngyilkossági kísérlete miatt elnapolta a tavalyi baracsi kettős emberölés ügyében a szerdai első tárgyalást a Fejér Megyei Bíróság.

A tavaly augusztusban történt bűncselekmény elkövetésekor még fiatalkorú Csikós Gábor kedden öngyilkosságot kísérelt meg székesfehérvári zárkájában, ahol előzetes letartóztatását tölti. Mivel a fiatalember zárkatársai időben közbeléptek, a férfi életben maradt, nem esett komolyabb baja.

A férfit az eset után pszichiáter vizsgálta meg, majd az Igazságügyi Megfigyelő Elmeintézetbe szállították. A tárgyalás idejére nem került szállítható állapotba, öngyilkossági szándékáról sem mondott le.

Édesanyja, az ügy másik vádlottja, aki már a rendőrségi kihallgatáson beismerte tettét, a tárgyalás előtt szerzett tudomást fia öngyilkossági kísérletéről, ezért nem tudott a bíróság előtt vallomást tenni.

A bíróság december elsejére tűzte ki az ügyben az első tárgyalást, akkor a tervek szerint a két vádlottat és az igazságügyi szakértőket hallgatják meg, december 4-én pedig a tanúk tesznek majd vallomást.

A fiú édesanyjával tavaly augusztus 27-én délelőtt olyan brutálisan bántalmazott baracsi hétvégi házában egy idős dunaújvárosi házaspárt, hogy azok a kórházba szállítást követően életüket veszítették.

Elrabolták a házaspár mobiltelefonját, bankkártyáját és készpénzét. Elvették a segélykiáltásokra megjelentő szomszéd két arany karperecét is, majd a nőt bezárták egy helyiségbe.

A rendőrség már 18 órával a gyilkosság elkövetése után azonosította a tetteseket. A nő és fia közben külföldre menekült, tavaly november 15-én Görögországban fogták el őket nemzetközi elfogató parancs alapján. Két héttel később szállították őket Magyarországra, ahol a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.