Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Önrablást lepleztek le Gyöngyösfaluban

2005.02.22. 19:11
A nyugdíjat kézbesítő gyöngyösfalui postásnő hétfőn azzal kereste fel a rendőrséget, hogy kirabolták. Atán kiderült, hogy a nő kocsijával követték el a bűncselekményt, amelyben barátja segített.

Kiraboltatta magát egy ismerősével az a postásnő, aki Gyöngyösfaluban a nyugdíjakat kézbesítette - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

"A postás kihallgatása során merült fel a gyanú, hogy nem egészen úgy történt az eset, mint ahogyan azt előadta. A vallomás ellentmondásaiból a rendőrök arra következtettek, hogy önrablás történhetett" - mondta Szalai Ferenc őrnagy. A történet a nő verziója szerint úgy esett, hogy a faluban kerékpárral közlekedő kézbesítőt hétfőn egy személygépkocsi feldöntötte, az autóból kiugró símaszkos férfi pedig kivette a postás táskájából a pénztárcát, benne 900 ezer forint körüli készpénzzel.

A rendőrök kihallgatták a nő ismerősét is, aki szintén ellentmondásosan nyilatkozott, ezért felmerült, hogy együtt követték el a bűncselekményt. A helyszínen rögzítették a kerékpár és a személygépkocsi ütközéséből származó nyomokat, amelyek alapján a szakértő beazonosította a postásnő tulajdonában lévő személygépkocsit.

A nőt sikkasztással, férfi ismerősét rablással és a közlekedés biztonsága elleni bűncselekménnyel gyanúsítják, jelenleg mindketten őrizetben vannak. A bizonyítékok hatására mindkét gyanúsított beismerő vallomást tett - közölte az őrnagy.