Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Önrobbantással gyanúsítanak egy vállalkozót

2001.09.19. 12:19
Őrizetbe vettek egy budapesti vállalkozót, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2000 júniusában megbízást adott élettársa autójának felrobbantására, csupán azért, hogy a gyanút egy konkurens - vendéglátóipari - vállalkozóra terelje. A robbantást feltehetőleg egy szlovák férfi hajtotta végre az V. kerületi Galamb utcában.
A tavaly júniusi Galamb utcai robbantás a rendőrség szerint a belvárosi vendéglátóipar konkurenciaharcához tartozik. Kedden ugyanis őrizetbe vettek egy budapesti vállalkozót, aki a hatóságok feltételezése szerint élettársa autójának felrobbantására azért adott megbízást, hogy a gyanút egy konkurens vállalkozóra terelje.

Szlovák férfi hajthatta végre a robbantást

Pető Barna, a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Osztályának vezetője szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: a gyanúsított egyik alkalmazottja a rendőrségen beismerte, hogy ő vitte főnöke élettársa, azaz H. Andrea Mazdáját a VII. kerületi Huszár utcába, ahol a feltehetőleg szlovák férfi a bombát az autóra rögzítette. Ezután a kocsit átvitték a belvárosi Galamb utcába, majd távirányítással felrobbantották. A detonáció az autóban és a kirakatokban másfél millió forintos kárt okozott.

A negyvenöt éves S. Mihályt a rendőrség őrizetbe vette, míg az önmagára is terhelő vallomást tevő H. Jánosnál ezt nem tartották szükségesnek. A rongálással gyanúsított férfi egyébként tagadja a bűncselekmény elkövetését, de a rendőrség szerint így akarta üzleti ellenlábasát félreállítani.