Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
2 °C
7 °C

Francia rendőrök keresik Ophelie nyomait Budapesten

2009.01.28. 20:27
Két francia rendőr érkezett szerdán Budapestre, hogy megvizsgálják annak a két tanúnak a vallomását, akik az állítják, majdnem egy hónappal eltűnése után látták Budapest belvárosában Ophélie-t, a decemberben eltűnt francia diáklányt.

Két francia rendőr utazott Budapestre, hogy kivizsgálja azoknak a tanúvallomásait, akik állítólag januárban látták a tavaly decemberben Budapesten eltűnt francia diáklányt, Ophélie Bretnacher-t, közölte szerdán egy francia igazságügyi forrás.

Az emberek sérelmére elkövetett erőszakos cselekmények elleni küzdelmet összehangoló francia hivatal, az OCRVP két rendőre a párizsi ügyészség által a magyar hatóságokhoz intézett újabb jogsegély-kérelemmel összhangban utazott Budapestre.

Két tanú, közöttük egy ügyvédnő azt mondta, hogy január 10-én, illetve 15-én - azaz majd egy hónappal eltűnése után - látott egy fiatal lányt, aki Ophélie Bretnacher-re hasonlított. A fiatal nő szerintük zavartnak látszott és kéregetett Budapest központjában. A két tanú az egyik rendőrkapitányságra ment, ahol azt mondták, hogy felismerték Ophélie-t a rendőrök által mutatott fotókon, jelentette az AFP hírügynökség.

A párizsi ügyészség decemberben indított bűnügyi eljárást a diáklány szüleinek panasza után, akik emberrablás és fogva tartás címén tettek feljelentést. A magyar Legfőbb Ügyészség a szülők törvényes képviselőinek beadványára hasonló címen indított nyomozást január 22-én.

Ophélie Bretnacher az Erasmus program keretében érkezett Magyarországra szeptemberben. A 22 éves lányt utoljára december 4-én éjjel egy szórakozóhelyen látták, ahonnan haza indult. Azóta nem tudnak róla. Kézitáskáját, benne személyazonossági irataival és mobiltelefonjával a Lánchídon találták meg.

  • Vennék
  • Bankszámla