Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Orális szexre kényszerítettek egy 16 éves fiút Szlovákiában

2008.04.29. 13:37
Két 14 éves és 15 éves gyerek orális szexre kényszerített egy 16 éves fiút, az aktust mobiltelefonnal felvették, a videót terjesztették. A szlovák törvények szerint tettükért akár 6 év börtönt is kaphatnak.

Orális szexre kényszerített egy 16 éves fiút három fiatalabb iskolás a délkelet-szlovákiai Szepsi városban. Az aktusról mobiltelefonnal felvételt is készítettek, és a rögzített képanyagot terjeszteni kezdték a helyi általános iskolákban.

Az eset még március végén történt, de a rendőrség csak később jutott el az elkövetőkhöz. Kiderült, hogy ketten 14 évesek, egyikük pedig egy 15 éves. Ketten még általános iskolások, az egyik a magyarlakta város egyik szakmunkásképzőjébe jár.

Jana Demjanovičová, a Kassai Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a három fiatal ellen gyermekről szóló pornográf anyag készítése és terjesztése miatt tett vádemelési javaslatot az ügyben nyomozó rendőr. Ezért a bűntettért Szlovákiában 7-12 év szabadságvesztés is kiszabható. Mivel fiatalkorúakról van szó, esetleges büntetésük a felére rövidül.