Sára, Márió
-4 °C
5 °C

Orális szexet kezdeményezett a képviselő

2003.01.07. 22:44
Kiegészítették a vádiratát annak a kunszentmiklósi fideszes képviselőnek, aki a helyhatósági választásokon előzetes letartóztatásban jutott mandátumhoz. M. Árpádot üzletszerűen elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények gyanújával helyezték előzetes letartóztatásba. A képviselőt most azzal is gyanúsítják, hogy csak azzal a feltétellel akart munkát adni két katonának, ha előbb orálisan kielégítheti őket.
A most elkészült vádiratban azzal is vádolja az ügyészség a politikust, hogy orálisan akart kielégíteni két katonát, akik az általa vezetett Kiskunsági Ifjúsági és Kulturális Egyesületben akarták letölteni a polgári szolgálatot - értesült a HavariaPress. A fiatalemberek a vádirat szerint nem vállalták az aktust.

Felvette a katonák juttatását

Az eredeti vád M. Árpád ellen egyébként vesztegetés és csalás volt. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság azzal gyanúsította, hogy egyesületi elnökként visszatartotta az alternatív katonai szolgálatra bevonultaknak járó juttatásokat. A bevonulóknak cserébe nem kellett munkát végezniük, mindössze aláírniuk a járandóságukat tartalmazó íveket. A nyomozás adatai szerint M. Árpád így több mint egymillió forint jogosulatlan haszonhoz jutott.

A már előzetesben lévő képviselőjelöltet október 20-án nagy többséggel választották meg helyi képviselőnek Kunszentmiklóson, ahol esélye volt arra is, hogy ő lesz az alpolgármester. A nyomozást azonban folytatták ellene és azóta is előzetes letartóztatásban van.

Esküszik

A büntetőeljárástól függetlenül M. Árpád képviselői eskütételét kezdeményezte a napokban a kunszentmiklósi polgármester. Várhatóan január 16-án szállítják majd a fegyőrök a férfit Kunszentmiklósra, ahol a képviselőtestület előtt teszi majd le ünnepélyesen az esküt.

Ha bűnösnek találják, öttől tizenöt évig tartó börtönbüntetéssel számolhat M. Árpád.