Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

A Felcsút az NB II-be tart

2003.07.07. 14:05
A csoportelsőségre pályázik a Felcsút SE focicsapata a harmadosztályban. A volt miniszterelnök együttese az idén csak negyedik lett, de az új vezetőedző az NB II-be jutást kapta feladatul.
Továbbra is számít Orbán Viktorra a Felcsút új vezetőedzője. Nagy László, az Újpest egykori labdarúgója kedden áll munkába a volt miniszterelnök csapatában.

Húsz-harminc perc a pályán

Az NB III Duna-csoportjának negyedik helyén végzett Felcsút SE vezetése elégedetlen volt az idei eredménnyel, ezért menesztette Szijjártó István vezetőedzőt. Utódjának egyértelművé tették: az elvárás a csoportgyőzelem, és az NB II-be való a feljutás. A volt miniszterelnök többnyire részt vett a csapat edzésein és tétmérkőzésein, de az Index információi szerint előfordultak két-három hetes hiányzások is az ellenzéki politikus labdarúgói működésében. Orbán egyébként főként cserejátékosként, húsz-harminc perces szereplésekkel erősítette a csapatot.

Koros, de szereti

Nagy László, egykori olimpiai bajnok az Index kérdésére elmondta, hogy a pályán Orbán is csak egyike a 20-22 fős keretnek. Eddigi - konkurens csapat edzőjeként szerzett - tapasztalatai szerint egyébként a volt kormányfő játékában egyáltalán nem volt semmi visszatetsző. A többi focistához hasonlóan tűrte a közönség bekiabálásait, és "kora ellenére is látszik rajta, hogy szereti a futballt". Orbán nemrégiben töltötte be 40. életévét.