Emil, Csanád
17 °C
30 °C

Orbán Viktor fogyókúrázik

2003.04.24. 12:36
A volt miniszterelnök némi kihagyás után újra jár edzeni a felcsúti focicsapattal, ám a sport nélkül töltött hónapok alatt néhány kilót felszedett, amitől most igyekszik megszabadulni. Orbán néhány hetes edzés után újra a cserepadon foglal helyet, és ebben az idényben már negyedórát a pályán is eltöltött.
Drasztikus káposzta kúrával kezdte a fogyókúrát
Az önkormányzati választási kampányban nem volt ideje a volt miniszterelnöknek arra, hogy kedvenc focicsapatával, a Felcsúttal edzeni járjon. Orbán Viktor a korteskedés jegyében járta az országot és ahogy egyik munkatársa fogalmazott "mindenhol etették, itatták", így felszedett néhány kilót. A tavaszi fociidényt így súlyfelesleggel kezdte az ellenzéki politikus, aki azt tapasztalta, hogy emiatt nehezebben megy a foci, mert nem tud elég gyorsan futni.

Az Index információi szerint Orbán a drasztikus káposzta kúrával kezdte a fogyókúrát, ami eredményt is hozott, hiszen nemrég Orbán felállhatott a cserepadról és negyedórát a pályán tölthetett. Orbánnak most sincs ideje minden edzésre, és a még fölösleges kilóitól léböjtkúrával kíván megválni, így ebéd helyett például répa, vagy céklalevet iszik. A lébőjtkúráról részletek a Velveten.

Káposztakúra
A káposztakúra legfontosabb eleme az energiaszegény káposztaleves. Ennek hozzávalói: 6 db közepes hagyma, 1 vagy 2 kis paradicsompüré konzerv, 1 nagy fej édeskáposzta (1,5 kg) apróra vágva, 2 db zöldpaprika, 4 db sárgarépa, 2 db zellergumó, vagy 6 szál friss zellerlevél, 2 db leveskocka, petrezselyem, bazsalikom (friss) apróra vágva. A hozzávalókat közepes nagyságúra vágjuk, nagy fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Sóval, borssal, curryvel ízesítjük. 10 percig hirtelen forraljuk, majd csökkentve a lángot, 20-30 percig lassú tűzön puhára főzzük. A kúráról bővebben itt olvashat.