Zelma, Rajmund
-4 °C
-1 °C

Jövő héten hallgatják ki Orbán Győzőt

2002.05.21. 12:14
A jövő hét elején gyanúsítottként hallgatja ki a rendőrség Orbán Győzőt. Az ügyvezető kormányfő édesapja ellen garázdaság miatt a múlt héten indult eljárás, miután összetörte a Magyar Hírlap munkatársának fényképezőgépét.
Orbán Győző pénteken, rövid szóváltás után vágta földhöz a Magyar Hírlap fotóriporterének gépét, mert nehezményezte, hogy az ő bányáját fényképezik a kerítésen kívülről. Az újság egyébként azt a korábbi cikkét akarta folytatni, amelyik arról szól, hogy gőzerővel termelnek a gánti bányából, innen szállítják ugyanis követ a Székesfehérvárt elkerülő út építéséhez.

R. Szabó Ágnes, a Fejér megye Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az Index kérdésére elmondta, hogy rongálás alapos gyanúja miatt a bicskei rendőrkapitányság nyomoz. A feljelentést felvették, a helyszíni szemle is megtörtént már. A jövő hét elején pedig gyanúsítottként kihallgatják Orbán Győzőt, meghallgatják továbbá sértettként a Magyar Hírlap fotóriporterét is. Addigra feltehetően elékészül az igazságügyi szakértői vélemény is arról, mekkora kárt okozott az ügyvezető kormányfő édesapja azáltal, hogy földhöz vágta a fényképezőgépet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!