Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jövő héten hallgatják ki Orbán Győzőt

2002.05.21. 12:14
A jövő hét elején gyanúsítottként hallgatja ki a rendőrség Orbán Győzőt. Az ügyvezető kormányfő édesapja ellen garázdaság miatt a múlt héten indult eljárás, miután összetörte a Magyar Hírlap munkatársának fényképezőgépét.
Orbán Győző pénteken, rövid szóváltás után vágta földhöz a Magyar Hírlap fotóriporterének gépét, mert nehezményezte, hogy az ő bányáját fényképezik a kerítésen kívülről. Az újság egyébként azt a korábbi cikkét akarta folytatni, amelyik arról szól, hogy gőzerővel termelnek a gánti bányából, innen szállítják ugyanis követ a Székesfehérvárt elkerülő út építéséhez.

R. Szabó Ágnes, a Fejér megye Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az Index kérdésére elmondta, hogy rongálás alapos gyanúja miatt a bicskei rendőrkapitányság nyomoz. A feljelentést felvették, a helyszíni szemle is megtörtént már. A jövő hét elején pedig gyanúsítottként kihallgatják Orbán Győzőt, meghallgatják továbbá sértettként a Magyar Hírlap fotóriporterét is. Addigra feltehetően elékészül az igazságügyi szakértői vélemény is arról, mekkora kárt okozott az ügyvezető kormányfő édesapja azáltal, hogy földhöz vágta a fényképezőgépet.