Viola
-6 °C
-2 °C

Ítélet az Orbán nevében vásárolt cukor ügyében

2002.01.22. 20:42
Próbára bocsátották azt a férfit, aki - korábbi állítása szerint jótékony célra - vásárolt 5 és fél millió forintért kristálycukrot - Orbán Viktor és az akkor még miniszterkedő Torgyán József nevére kiállított hamis kártyákkal.
Próbára bocsátásra ítélte a Csongrád Megyei Bíróság - immár jogerősen- azt a soltvadkerti férfit, aki még 2000 szeptemberében Orbán Viktor, illetve Torgyán József nevére kiállított vevőkártyákkal vásárolt a szegedi Metro áruházban. A HavariaPress értesülései szerint a férfi 5 és félmillió forint értékben vásárolt kristálycukrot a hamis kártyákkal.

A soltvadkerti Bús Csaba a két kártyát barátja, az áruház egyik osztályvezetője segítségével váltotta ki Orbán és Torgyán nevére. Első fokon a Szegedi Városi Bíróság egy év próbaidőre, az osztályvezetőt pedig 50 ezer forint pénzbírságra ítélte. Bús Csaba fellebbezésére a jogerős ítéletet kedden a Csongrád Megyei Bíróság hozta meg, melyben helyben hagyta az első fokú ítéletet. A magánokirat- hamisításban segédkező osztályvezető az első fokú ítélet után nem fellebbezett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!