Valér
4 °C
8 °C

Ördögűző tanfolyamot indít a római pápai egyetem

2005.01.09. 11:30
A római regina Apostolorum pápai egyetem és a GRIS (szocio-vallási kutatásokat végző csoport) továbbképző tanfolyamot szervez papoknak "a sátánizmusról, az ördögűzésről és a felszabadító imáról".
Égések, karmolások, ütésnyomok a testen, belső hangok, öngyilkosságra való hajlam, dührohamok szent tárgyak előtt - ezeket idézi elő a sátán azoknál, akik az ő területeire, azaz a babona, a mágia, a rossz és a sötétség útjaira tévednek. A sátán okozta zavarok listáját Francesco Bamonte atya, ismert olasz ördögűző sorolta fel a vatikáni rádiónak adott interjúban, amelyből az olasz Corriere della Sera című olasz lap idézett.

Ördögűző tanfolyamok

Az interjú abból az alkalomból készült, hogy a római regina Apostolorum pápai egyetem és a GRIS (szocio-vallási kutatásokat végző csoport) továbbképző tanfolyamot szervez papoknak "a sátánizmusról, az ördögűzésről és a felszabadító imáról". A februárban kezdődő tanfolyamon szociológusok, teológusok, orvosok, pszichológusok és ördögűzők fogják elemezni "a sátáni megszállottság problémáját a mai fiatalok egyre jobban terjedő sátánizmusa fényében."

Bamonte atya szerint négyféle módon válhat valaki az ördög áldozatává: Isten akaratából, aki próbára teszi az embert (ez leginkább a szentek esetében történik meg), saját hibájából, ha valaki az okkultimzus valamelyik formájának hódol. Okozhatja azonban a bajt egy, a sátánhoz tartozó személy és az is, ha valaki megrögzötten bűnös marad és elutasítja a bűnbánatot.

Az atya, aki ebben a témában több könyvet is írt, az okkultizmus jelenlegi divatját azzal magyarázza, hogy megcsappant az emberekben az istenhit, és lehet, hogy nem tudatosan, de a vallás pótszerét keresik a mágiában, a spiritizmusban, a paranormális dolgokban.

A jelek

Ha valaki észreveszi magán a baljós jeleket, és ördögűzőhöz fordul, azt először megvizsgálják, nem pszichikai, vagy pszichológiai zavarról van-e szó. Ha igen, orvoshoz irányítják. Ha nem, akkor igyekeznek kideríteni, voltak-e, vannak-e az illetőnek kapcsolatai a sátánizmussal, szektákkal, hódol-e a spiritizmusnak, részt vett-e, ha csak kíváncsiságból is, fekete misén, voltak-e, vannak-e olyan családtagjai, akik mágiával foglalkoztak.

Ezután következik az ördögűzés, amely tulajdonképpen a megszállottságtól való megszabadító ima. "Konkrétan megparancsoljuk az ördögnek - ha valóban biztosak vagyunk abban, hogy ő az - hogy hagyja el a sanyargatott személyt Jézus Krisztus nevében, aki megadta ezt a hatalmat azt apostoloknak és az Egyháznak" - magyarázta Bamonte atya.

Olaszországban 400 papnak van hivatalos megbízása ördögűzési rítusok végzésére. De legalább ugyanennyi világi személy és szerzetes működik ilyen szerepben megbízás nélkül. A katolikus pszichológusok társaságának felmérése szerint Olaszországban 2000-ben félmillió olasz fordult ördögűzőhöz, 65 százalékuk nő volt.