Ágnes
-5 °C
2 °C

Őrizetben a tíz évvel ezelőtti robbantás gyanúsítottja

2008.04.25. 14:27
A gyilkossággal gyanúsított vállalkozó kilenc napi bujkálás után önként jelentkezett a rendőrségen. TA rendőrök a diósdi kettősgyilkosság kapcsán derítették ki, hogy Terjék István vállalkozót ki gyilkoltatta meg.

Kihallgatása után őrizetbe vették a rendőrök azt a férfit, akinek köze lehet egy tíz évvel ezelőtti robbantáshoz és így egy vállalkozó halálához. Terjék István vállalkozót 1998. augusztus 18-án ölték meg, amikor a fővárosi Egér úton felrobbantották az autóját.

A feltételezett tettest - Pintér György Lászlót - múlt szerda óta keresik a rendőrök, végül pénteken délelőtt önként jelentkezett a rendőrségen. Kihallgatták,de a robbantást tagadta. A nyomozók végül a férfit emberölés gyanúja miatt őrizetbe vették és kezdeményezték az illetékes ügyészségén előzetes letartóztatását - adta hírül közleményében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A tíz évvel ezelőtti robbantás az utóbbi évek egyik legnagyobb felszámolt bűnszervezetének a számlájára írható. A bandát vezetői az olajlopásra és az olajszállítási piac megszerzésére alapozták, de közük volt több pénzszállító elleni támadáshoz, a diósdi kettős gyilkossághoz és az Országos Mentőszolgálat volt vezetője ellen kitervelt emberölés előkészítéséhez is. A bűnszervezet 38 tagja már bíróság előtt áll az olajlopások és a diósdi ügy miatt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!