Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Őrizetben a tíz évvel ezelőtti robbantás gyanúsítottja

2008.04.25. 14:27
A gyilkossággal gyanúsított vállalkozó kilenc napi bujkálás után önként jelentkezett a rendőrségen. TA rendőrök a diósdi kettősgyilkosság kapcsán derítették ki, hogy Terjék István vállalkozót ki gyilkoltatta meg.

Kihallgatása után őrizetbe vették a rendőrök azt a férfit, akinek köze lehet egy tíz évvel ezelőtti robbantáshoz és így egy vállalkozó halálához. Terjék István vállalkozót 1998. augusztus 18-án ölték meg, amikor a fővárosi Egér úton felrobbantották az autóját.

A feltételezett tettest - Pintér György Lászlót - múlt szerda óta keresik a rendőrök, végül pénteken délelőtt önként jelentkezett a rendőrségen. Kihallgatták,de a robbantást tagadta. A nyomozók végül a férfit emberölés gyanúja miatt őrizetbe vették és kezdeményezték az illetékes ügyészségén előzetes letartóztatását - adta hírül közleményében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A tíz évvel ezelőtti robbantás az utóbbi évek egyik legnagyobb felszámolt bűnszervezetének a számlájára írható. A bandát vezetői az olajlopásra és az olajszállítási piac megszerzésére alapozták, de közük volt több pénzszállító elleni támadáshoz, a diósdi kettős gyilkossághoz és az Országos Mentőszolgálat volt vezetője ellen kitervelt emberölés előkészítéséhez is. A bűnszervezet 38 tagja már bíróság előtt áll az olajlopások és a diósdi ügy miatt.