Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Beismerte tettét a soproni rablógyilkos

2004.11.24. 14:20
A rendőrség kedden vette őrizetbe azt 23 éves soproni személyt, akit azzal gyanúsítanak, hogy szombaton leszúrta egy helyi italkereskedés eladóját, mert az áldozat nem akarta átadni számára a napi bevételt. A rablógyilkossággal gyanúsított férfi százezer forintot zsákmányolt, amit azóta nagy valószínűsséggel elköltött.
Beismerő vallomást tett a rendőrségen az a kedden őrizetbe vett 23 éves soproni férfi, aki megalapozottan gyanúsítható a Sopronban elkövetett hétvégi rablógyilkossággal, közölte Bánhalmi Zsolt alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozó osztályának vezetője Győrött szerdán.

Nyereségvágyból elkövetett emberölés a gyanú

Nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatják a vizsgálatot az ügyben, amelynek áldozata egy 35 éves helyi lakos. A boltost szombat este egy italboltban ölték meg, ahol eladóként dolgozott. "A tettes szíven szúrta áldozatát és mintegy százezer forintot zsákmányolt" - mondta sajtótájékoztatón az alezredes.

Hozzátette, a szerencsétlenül járt férfinak még annyi ereje maradt, hogy a keze ügyében lévő mobiltelefonról segítséget kérjen, de mire a mentők a helyszínre értek, addigra meghalt. A rendőrség a helyszíni szemlén megtalálta a gyilkossághoz használt kést.

Beismerő vallomás

A tanúkutatás eredményeként látókörbe került a gyanúsított, aki korábban pár napot dolgozott az italkereskedésben. Kihallgatásakor kezdetben tagadott, az elétárt bizonyítékok hatására azonban beismerő vallomást tett. Az elrabolt pénz sorsáról viszont ellentmondásosan nyilatkozott, nagy valószínűséggel elköltötte. Az elkövető munkanélküli, büntetlen előéletű, anyagi gondokkal küszködött, tartozásai voltak, mondta a detektív. Közölte, a gyanúsított előzetes letartóztatására előterjesztést tett a rendőrség.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft