Szabolcs
20 °C
35 °C

Egy év nyolc hónap hivatalnokrablásért

2003.10.16. 13:49
Egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték azt az orosházi férfit, aki játékpisztollyal rabolt el egy hivatalnokot. A bíróság ítélete egyelőre nem jogerős.
Egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki játék pisztollyal rabolt el egy hivatalnokot az orosházi városházáról. A támadó szeptember 18-án délután lépett be a Békés megyei város polgármesteri hivatalába.

A városházán a férfi berontott a szabálysértési előadó irodájába, majd előrántott egy pisztolyt, és felszólította a hivatalnokot, hogy menjen vele. A nő a játékpisztolyt valódinak vélte, ezért engedelmeskedett a felszólításnak. A férfi a vád szerint arra akarta kényszeríteni az előadót, hogy vonja vissza a vele szemben egy szabálysértési ügyben hozott határozatot.

A támadó kirángatta az előadót az épületből, és egy félreeső helyre vonszolta, miközben egy biztonsági őrt is megfenyegetett fegyverével. Ekkor azonban két járókelő a helyzetet felismerve lefegyverezte a férfit, és visszatartotta a rendőrök megérkezéséig. A 32 éves férfival szemben kétrendbeli hivatalos személy elleni erőszak miatt indult büntetőeljárás. Az ügyben az Orosházi Városi Bíróság a csütörtöki ülésén hozott ítéletet, az azonban jelenleg még nem jogerős.