Piroska
-2 °C
5 °C

Felesége holttestével ölte meg az oroszlánt

2004.06.20. 16:04
Méreggel töltötte meg feleségének egy oroszlán által félig szétmarcangolt holttestét egy tanzániai férfi, és azzal csalta lépre a megvadult emberevő oroszlánt, így állva bosszút az állaton szeretett hitvese meggyilkolásáért - mondta Simon Dau a helyi rendőrfőnök.
A 72 éves férfi, Selemani Ngongwechile egy bokorban talált rá asszonya halálra mart, összemarcangolt testére egy nappal azután, hogy a gyilkos fenevad megölte a nőt. Az idős parasztember a borzalmas felfedezést követően hazament, nagy mennyiségű patkánymérget és rovarirtó szert vett magához, és a mérgeket felesége földi maradványai közé keverte.

Az oroszlán pontosan úgy cselekedett, ahogy a férfi várta: éjszaka visszatért a gyilkosság helyszínére, hogy elfogyassza ami még maradt a zsákmányból. A méreg azonban gyorsan hatott, és az állat a meggyilkolt nő testétől néhány méternyire összeesett és elpusztult.

A öregember nagyon bátor volt, és most - bár még mindig mélységesen gyászolja párját - a beteljesült bosszú valamelyest elégedettséggel tölti el - mondta a rendőrfőnök.

Az idős paraszt tettével talán segített szomszédainak is, a térséget sújtó, hosszan tartó szárazság miatt ugyanis az oroszlánok mind kevesebb élelmet találnak, és az emberek lakóhelyei közelében prédára lesve, már jó ideje terrorizálják a környékbeli falvak lakóit. Az egyik nagymacska pusztulása talán egy időre távol tartja társait a falu közeléből.