Maffia-leszámolás a japán étteremben

2003.03.21. 22:38
Az orosz rendőrség pénteki bejelentése szerint egy volt csecsen szakadár hadúr volt az egyik áldozata annak a lövöldözésnek, amely éjszaka tört ki Moszkva belvárosának egyik japán éttermében.
A támadók négy Jaguár gépkocsin érkeztek a Kutuzov sugárúton lévő étterembe, és Kalasnyikov géppisztolyokból nyitottak tüzet a bentlévőkre. A lövöldözésben ketten életüket vesztették, öten pedig életveszélyesen megsebesültek. Az elkövetők elmenekültek a helyszínről.

A rendőrség kizárja a politikai szálat: minden bizonnyal szervezett bűnözői csoportok ellentétei váltották ki a leszámolást.

A Csecsen közösség vezetője volt

A rendőrség megállapította, hogy az egyik, szó szerint szitává lőtt áldozat Muszlim Haszhanov egykori csecsen hadúr volt. A 30 éves férfi azóta élt Moszkvában, hogy 2000-ben önként letette a fegyvert, és amnesztiát kapott az orosz hatóságoktól. A rendőrség az egyik moszkvai alvilági csoport, a "Csecsen közösség" vezetőjeként tartotta számon Haszhanovot.

Két másik keresztapa megsebesült

A sebesültek között két azerbajdzsán "keresztapa" is van. A rendőrség feltételezése szerint az étteremben az azerbajdzsán, és a csecsen maffia vezetői találkoztak, akiknek az utóbbi időben súlyos konfliktusaik támadtak Moszkva egyik legnagyobb bűnszövetkezetével, az "Izmajlovóiakkal", illetve szentpétervári szervezett bűnözői csoportokkal, így valószínűleg ezek állnak a vérengzés hátterében.

  • Hírek
  • Bankszámla