Valér
4 °C
8 °C

Tizenegy év fegyház a nevelt lányával erőszakoskodó férfinak

2005.09.16. 15:16
Rendszeresen verte és erőszakolta nevelt lányát Orsós György. A férfi 1999-ben erőszakolta meg először az akkor még csak tíz éves lányt. Orsóst tizenegy év fegyházra ítélték.

Jogerősen tizenegy év börtönre ítélte a Pécsi Ítélőtábla Orsós Györgyöt. Az első fokon született ítéletet helybenhagyó döntés szerint a harmincnégy éves Orsós 1999-2001, illetve börtönbüntetéséből szabadulva 2002-2003-ban rendszeresen megerőszakolta 1989-ben született mostohalányát.

A vádlott ittas állapotban gyakran bántalmazta a feleségét és a sértettet is, aminek a közös gyerekek is szemtanúi voltak. A bántalmazások miatt 2003. januárjában a felesége a gyerekekkel elköltözött, azonban néhány hónap elteltével visszament a férjéhez.

A sértett, hogy elkerülje a korábbi zaklatások folytatását, öngyilkosságot kísérelt meg, s ekkor kórházba szállították.

A Pécsi Ítélőtábla Orsós Györgyöt bűnösnek találta a nevelése alatt álló, a 12. életévét be nem töltött személy sérelmére folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés és a nevelése alatt álló személy sérelmére folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, ezért a vádlottat jogerősen 11 év fegyházra ítélte.