Klaudia
-3 °C
3 °C

Egymillió forintos vérdíj az Örs vezér téri rablókra

2005.04.23. 12:32
Budapest Rendőrfőkapitánya bruttó egymillió forint díjat ajánlott fel annak a nyomravezetőnek, aki a csütörtöki bankrablási kísérlet elkövetőiről, jelenlegi tartózkodási helyükről, vagy a meneküléshez használt gépkocsiról érdemi információkat tud szolgáltatni a rendőrségnek.

Csütörtökön fél egy körül két álarcos, fegyveres férfi rontott be a K&H bank örs vezér téri fiókjába, és mint arról az Index is beszámolt, ki akarták rabolni a bankot, de az ajtónál álló biztonsági őr dulakodni kezdett velük.

Egymillió a nyomravezetőnek

A két "feltűnően magas" férfi végül több lövéssel leterítette a biztonsági őrt, majd zsákmány nélkül elmenekültek. A meneküléshez használt bordó Nissan Stanzát a XIV. kerületi Tihany utcában találták meg a rendőrök kiégve.

A rablást megakadályozó őrt súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe, ahol egész délután küzdöttek életéért. Az Index információi szerint sikerült stabilizálni a férfi állapotát.

A nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztálya folytatja rabláskísérlet során elkövetett emberölés kísérlete miatt, az egyelőre még mindig ismeretlen tettesek ellen. Pénteken Budapest Rendőrfőkapitánya bruttó egymillió forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek.


Fotó: BRFK

Két magas férfi

A pénzintézet biztonsági kamerája rögzítette a fiókban történteket. A felvételen látható egyik elkövető húsz-harminc év körüli, 180-185 centiméter magas, átlagos testalkatú férfi. A bűncselekmény elkövetésekor szürke, kapucnis pulóvert, sötét színű nadrágot és sötét színű cipőt viselt.


Az Index helyszíni képei

A másik elkövető hasonló korú, körülbelül két méter magas, vékony testalkatú, hajlott tartású férfi, fejformája hosszúkás. A bűncselekmény során sötétkék színű orkán dzsekit, és sötét színű nadrágot, cipőt viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztálya kéri, hogy aki a bűncselekmény elkövetőiről, jelenlegi tartózkodási helyükről, vagy a bűncselekményről, illetve a meneküléshez használt gépkocsiról, valamint annak korábbi használójáról, esetleg a gépkocsi korábbi tárolási helyéről érdemleges információval rendelkezik, tárcsázza az ingyenesen hívható "Telefontanú" zöld számát, vagy a központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.