Gusztáv
-4 °C
1 °C

Meggyanúsítottak egy orvost

2005.05.25. 20:05
A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlansággal vádolja azt az orvost, aki egy mandulaműtéten átesett kisfiút, akinél a műtét után komplikációk merültek fel, Pécsre irányított. A gyermek útközben meghalt.
Megggyanúsítottak egy orvost a márciusban mandulaműtét után meghalt kisfiú ügyében, számolt be róla az MTV íradója. A TV2 szerint már kihallgatták a férfit.

A szigetvári kórház ügyeletes orvosa a gyanú szerint nem gondoskodott megfelelően arról a kisfiúról, akit vérző torka miatt szállítottak be a szülei a szigetvári intézménybe, és úgy indította útjára Pécsre egy mentőautóban. Pécsről ezzel egyidőben szintén mentőautó indult el Szigetvár felé, de elkéstek. Bővebben> > >

Néhány napja a kórház lezárta az ügyben indított vizsgálatot. Ennek eredménye szerint nem vétkezett az orvos. A rendőrség igazságügyi szakrétője szerint viszont a férfinak infúzióra kellett volna kötnie a gyereket.

A Baranya megyei Szentegáton élő kisgyerek hetekkel ezelőtt mandulaműtéten esett át a szigetvári kórházban, ahonnét másnap hazaengedték. Március 3-án éjjel azonban vérezni kezdett a torka, ezért újra beszállították Szigetvárra. Az ottani kórházban nincs fül-orr-gége osztály, ezért az ügyeletes orvos továbbküldte a kis beteget Pécs felé.