Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Oktatási központot akarnak az örömlányok

2003.08.05. 07:43
Oktatási központot építetne a magukat átképezni kívánó örömlányoknak a Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Szervezete. A szervezet ezért uniós pénzekre pályázik. Közben egy jogvédő szervezet mozgalmat indított a prostitúció felszámolásáért. A Habeas Corpus jól megbüntetné a kuncsaftokat.
A prostitúció a nőket súlyosan diszkrimináló intézmény, az emberi méltóság súlyos megsértése, amit semmiképp sem legalizálhat, támogathat az állam - véli a Habeas Corpus jogvédő szervezet, mely a Magyar Hírlap információi szerint mozgalmat indított a prostitúció felszámolásáért. Nyílt levélben szólítják fel az állami vezetőket, foglaljanak állást: helyesnek tartják-e a prostitúció intézményesítését.

Juhász Géza, a Habeas Corpus igazgatója szerint a Belügyminisztérium és a fővárosi önkormányzat álláspontja a türelmi zóna kijelöléséről és a bordélyházak legalizálásáról egybeesik a szervezett bűnözői körök érdekeivel, és szemben áll a lakosság akaratával.

Érv: párhuzam a gyilkossággal

"Váltanának"
A Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Szervezete európai uniós pénzekre nyújtott be pályázatokat, hogy megépíthessék a prostituáltak oktatási központját egy leendő vigalmi negyedben. A prostituáltak túlnyomó többségének ugyanis nemcsak szakmája, de sokszor nyolc általános végzettsége sincs. A negyedben a lányok műkörömkészítést, virágkötészetet, fodrászatot, kozmetikát is tanulhatnának. Földi Ágnes úgy tudja, az örömlányok közül sokan azonnal felhagynának mesterségükkel, ha el tudnának helyezkedni.

A Habeas Corpus igazgatója tévesnek tartja a jogalkotók érvelését, miszerint azért kell szabályozni, legalizálni a prostitúciót, mert azt egyetlen társadalomban sem tudták felszámolni. "Gyilkosságok, rablások is voltak mindig, ám senkitől nem hallottam, hogy valaki azt mondta volna, meg kell szüntetni ezeknek a bűncselekményeknek szankcionálását" - érvel Juhász.

A mozgalom szerint sem a szabályozás, sem a prostituáltak büntetése nem járható út. Ehelyett a Svédországban bevált módszert kellene alkalmazni Magyarországon, azaz a kuncsaftok büntetését. Az ettől való félelem távol tartaná a vendégeket a prostituáltaktól, és így magától elsorvadna a prostitúció.

"Az illegalitás nem járható út"

Földi Ágnes, a Magyarországi Prostituáltak Szervezetének elnöke a Magyar Hírlapnak elmondta: a tiltással nem szűnne meg a prostitúció, csak épp illegális bordélyokba szorulna. Azért van szükség a törvényes működésre, hogy az örömlányok megszabaduljanak a striciktől, lehetőségük legyen szakmát tanulni, vállalkozást indítani - mondta Földi Ágnes.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft