Klaudia
-4 °C
2 °C

Itthon koccanások, külföldön kényszerleszállás

2004.01.05. 16:06
Egy Fokker-70-es utasszállító repülőgép a München melletti havas hómezőn hajtott végre kényszerleszállást. Magyarországon a következő hetvenkét órában folyamatosan eshet a hó. Eddig Győr-Moson-Sopronban kritikus a helyzet, Budapesten a hegyvidéki utakon lassult le a közlekedés. Az ország egyes részein eddig egyetlen centiméter hó sem esett.
Szerdáig eshet a hó Magyarországon - tájékoztatta az Indexet Németh Lajos meteorológus. A legtöbb hó eddig a nyugati határszélen esett. A havazás lassan kelet felé húzódik.

Győr-Moson-Sopronban esett a legtöbb hó

Győr-Moson-Sopron egyes részein esett a legtöbb, 15-18 centiméter hó, emiatt jelentősen lelassult a közlekedés. Csúszósakká váltak a havazás miatt Győr-Moson-Sopron megye útjai, több kisebb koccanás, árokba csúszás történt. Vasban a reggel kezdődött intenzív havazás egy óra után állt el. Hétfő délután intenzív havazás kezdődött Veszprém és Tolna megyében.

Pest megyében alig egy centiméter hó hullott. Harminc-negyven munkagép van az utakon. Budapesten délelőtt 9 óra előtt tíz perccel kezdődött havazás. A közlekedés különösen a hegyvidéki utakon lassult le. Hóeltakarítási eszközöket és síkosságmentesítő anyagokat az FKF Rt. hulladékudvaraiban és közönségszolgálati irodáiban lehet vásárolni. Olvasson még a magyarországi hóhelyzetről>>>

Lezárták a prágai repteret

Le kellett zárni a cseh főváros repterét a nagy havazás miatt. A nap hátralévő részében további késések várhatók. Ausztriában és Németországban is gondokat okoz a frissen leesett hó. Egy osztrák, Fokker 70-es típusú sugárhajtású kis utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre hétfőn reggel Münchenben a tomboló hóviharban.

Itt szerezhet újabb információkat arról, hogy milyen károkat okozott az erős nyugat-európai hóesés>>>