Valér
-2 °C
0 °C

Strucc rémisztgeti a gyászolókat

2007.02.22. 13:44
Egy Edgar nevű strucc tartja rettegésben az angliai Lostwithiel temetőjáróit. Egy 77 éves néni már ki se mer menni férje sírjához. A madár névrokona, Edgar Walkham viszont kifejezetten jóban van a struccal, együtt szoktak bóklászni a sírkertben.

Egy Edgar névre hallgató, de a neve ellenére nőstény strucc tartja rettegésben egy vidéki angliai temető látogatóit. A 180 centi magas madár rendszeresen elszökik lostwithieli otthonából, hogy a közeli temetőben kergesse a gyászolókat. Ráadásul még a sírokra ültetett növényeket is dézsmálja.

A helyiek már félnek a temetőbe járástól, írja a Daily Mail. Egy hetvenhét éves asszony például egy ideje már nem látogatja férje sírját. "Egyszerűen félek, fogalmam sincs, mit kéne tennem, ha összefutnánk. Esélyem sem lenne, ha megrúgna az erős lábaival. Tudja, nagyon élesek a körmei" – nyilatkozta a Mailnek.

A madár szökdösése már a tulajdonosát, Sue Cartert is idegesíti. "Fogalmam sincs róla, hogyan jut ki, de pokoli felhajtás lett az ügyből. Egy igen élénk idős hölgy hívott háborogva, hogy megette a virágait. Mondtam, hogy kártalanítom, nem tudom, mi mást tehetnék" – nyilatkozta a lapnak.

Carter szerint amúgy Edgar egyáltalán nem veszélyes, csak kíváncsi. Linda Austin önkormányzati előadó másként gondolja. "Csak idő kérdése, hogy súlyos balesetet okozzon. Valamit tenni kell, nem zavaroghat egy madár a városunkban" – mondta.

Robert Peareth, a város polgármestere szintén lépéseket fontolgat. "Beszélni fogok a tulajdonossal, hogy oldja meg a helyzetet".

A Mail újságírói találkoztak egy olyan lostwithieli lakossal is, akinek semmi baja sincs Edgarral. A struc névrokona, a 75 éves Edgar Walkham kifejezetten büszke rá, hogy milyen jóban van a madárral. "Egyszer csak ott állt a hátam mögött. Hát te hogy vagy, kérdeztem tőle. Nem akart bántani, én meg megetettem fűvel. Utána együtt jártuk a temetőt, még haza is akart kísérni" – mesélte.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!