Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Oszama a digitális világban

2001.10.03. 13:51
Oszama bin Laden a digitális világot is meghódította: a legújabb pakisztáni divat szerint trendi a világ legkeresettebb terroristáját ábrázoló operátorlogót tartani a mobilon. A szeptember 11-i tragédia után e-mail postaládánkat és mobiltelefonunkat elárasztotta a fekete humor.

Elég egy SMS-t küldeni és a világ legkeresettebb terroristájának digitálisan felépített arcmása máris mobiltelefonunkat díszíti. Pakisztánban a legújabb divat szerint csakis Oszama bin Laden arca mosolyoghat a képernyőkön.

A kép SMS-ben küldhető, operátorlogóként a mobiltelefon képernyőjén marad. Ami érdekes: a felhasználó kedve szerint változtathatja Oszama arcát. Mozgathatja annak szemöldökét, száját, és egy bővített változatban a világ legkeresettebb terroristájának arcképe fel is robban.

Magyarországon is felvirágzott a fekete humor a szeptember 11-i terrortámadások után: e-mailben képek tucatja kering a háló magyar szegleteiben. Az SMS is jó viccküldőnek bizonyult; a szerző a következő kérdést kapta telefonjára: "Szia! Elég nagy a problémám, a helyzet kényes. Mindenki haragszik rám. Lenne egy nagy kérésem: odaköltözhetnék hozzád egy pár napra? Oszama bin Laden".