Klaudia
-3 °C
3 °C

Kétszer hasba lőtte a mókázó bin Ladent egy taxis

2004.12.15. 12:51
Kórházban stabilizálták annak a negyvenhét éves Costa Rica-i férfinak az állapotát, akit egy ijedt taxis kétszer hasba lőtt. A taxis ijedelmét egy műanyag bin Laden-álarc okozta.

Oszama bin Ladennek lenni Costa Ricában sem életbiztosítás. Egy megijesztett taxisofőr ugyanis pisztollyal meglőtt és egy férfit hétfőn, aki viccből az al-Kaida vezéréről mintázott műanyag álarcban riogatta az arra autózókat, adta hírül az AP hírügynökség rendőrségi tájékoztatás alapján.

A negyvenhét éves áldozat, Leonel Arias a rendőrségnek azt mondta, csak viccelni próbált, amikor bin Laden-maszkosan, gázpisztollyal felszerelkezve időről időre az arra járó autók elé ugrott szülővárosának egyik szűk utcáján. Miután szerencsésen túlélte néhány autós megrémítését, a sors összehozta Juan Pablo Sandovallal, a taxisofőrrel, aki gondolkodás nélkül előkapott egy fegyvert, és kétszer hasba lőtte a maszkos figurát. A mű-bin Laden állapotát kórházban stabilizálták.

"Azt hiszem, ezekben a vészterhes időkben hozzám hasonlóan mindenki egyből a legrosszabbra gondolt volna, és elsütötte volna fegyverét" - mondta később a taxis egy tévéműsorban. A rendőrség nem kívánta őrizetbe venni a sofőrt, mivel önvédelemből lőtt.

A lövöldözés a San Josétól húsz mérföldre északra, Carrizal de Alajuela városkában történt.