Gerzson
-3 °C
3 °C

Minibusz okozta az osztrák buszszerencsétlenséget

2004.08.11. 07:15
Öt ember vesztette életét Ausztriában, amikor egy turistákat szállító busz a szakadékba zuhant. A szerencsétlenséget egy szabálytalanul előző minibusz okozta.
Továbbra sem ismert a keddi ausztriai buszbaleset sérültjeinek pontos száma: különböző források szerint 42 vagy 44 személy sérült meg - közöttük harmincöten életveszélyesen - és öten vesztették életüket kedd délután Salzburg tartományban.

Negyvennyolcan utaztak

A főként brit turistákat szállító jármű Dürrnberg bei Hallennél leszaladt az útról és egy harminc méter mély szakadékba zuhant. A meredek partoldalon bukdácsolva többször is átfordult hossztengelye körül, majd végül a tetejére borulva állt meg. A buszon - amely egy felső-ausztriai utazási vállalkozás tulajdona - negyvennyolcan utaztak.

Gerhard Huber, a mentők vezetője elmondta: a buszon 43 brit, 2 német, 2 orosz állampolgár és az osztrák buszvezető utazott, de nem tudta azonosítani az áldozatokat. A súlyos sérültek között hét személy állapota válságos, és a halálos áldozatok száma még nőhet, közölte Gerhard Huber.

Minibusz okozta

A mentők vezetője nem zárta ki, hogy az utasokon kívül egy túrázó is áldozatul esett a balesetnek, aki a véletlenül ott tartózkodott, amikor a busz a szakadékba zuhant. A balesetet egy, az autóbuszt megelőző minibusz okozta: a turistabusz az út jobb szélére húzódva zuhant le a szakadékba.

A mentésben hét helikopter, tizenhat orvos, 120 vöröskeresztes, 135 tűzoltó, valamint 25 rendőr vesz részt. Az Inghams londoni utazási iroda tájékoztatása szerint a buszon az ő egyik csoportjuk utazott és visszatérőben voltak a németországi Berchtesgadenből.