Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Ausztriában emelnek vádat
a magyar bankrabló ellen

2002.06.10. 12:27
Gondatlannságból elkövetett emberölés és betörés miatt Ausztriában emelnek vádat V. Tibor 42 éves magyar állampolgár ellen, aki szombatra virradóra betört egy karintiai bankba, majd menekülés közben halálos balesetet okozott.
V. Tibor, 39 éves magyar férfi szombatra virradóra megpróbált betörni egy osztrák bankba, majd menekülés közben autójával nekiment egy szembejövő járműnek, amelynek vezetője a karambol következtében életét vesztette.

A baleset

St. Kanziannál a betörő kocsija áttért a szemközti forgalmi sávba, és nekiütközött egy 27 éves helyi újságkihordó nő autójába. A nő belehalt a balesetben szenvedett sérüléseibe, a magyar férfi csupán könnyebb sérüléseket szenvedett - közölte a karintiai rendőrség szombaton.

A hír kapcsán a Kurier című bécsi lap további részleteket közöl a különös ügyről.

Az már a hétvégén ismert volt, hogy V. Tibor kitűnően hamisított diplomata-útlevéllel próbálta magát igazolni, illetve nyomban közölte, hogy az okmány hamis, s azt hivatott leplezni, hogy ő a katonai hírszerzés ügynöke, ám a magyar rendőrség hamar közölte, hogy V. ismert bűnöző, aki nemrég szökött meg egy magyarországi börtönből.

V. az osztrák rendőröknek elmondta, hogy Belgrádon és Szicílián át érkezett Karintiába. A panzióban, ahol a szökésben is segédkező 22 éves barátnőjével szállt meg, 4 mobil telefont, két fényképezőgépet, egy laptopot és több más értéktárgyat találtak.

Mindene lopott vagy hamis volt

Időközben kiderült az is, hogy az útlevélen kívül hamis volt V. jogosítványa és kocsijának forgalmi engedélye is, sőt, a kocsi nagy valószínűséggel - de forgalmi rendszáma bizonyosan - lopott.

A Kurier szerint V. Tibort 1991-ben gyilkossági kísérletért, csalásért és lopásért ítélték el 17 évi szabadságvesztésre, de tavaly feltételesen szabadlábra helyezték, majd idén újra letartóztatták, s ezt követően szökött meg a börtönből.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!