Ágnes
-1 °C
2 °C

Öten meghaltak egy közúti balesetben

2005.02.12. 14:23
Öt kecskeméti fiatal, két lány és három fiú, halt meg a balesetben Kecskemét és Soltvadkert között, mikor egy személygépkocsi és egy kamion karambolozott az 54-es főúton.
Öten meghaltak egy közúti balesetben szombaton délelőtt, amikor egy kamion és egy személygépkocsi ütközött össze az 54-es úton - értesült az MTI.

A HavariaPress értesülése szerint a tragédia szombaton tizenkét óra körül történt Bócsa határában. Az öt tizenkilenc és huszonhat év közötti fiatal egy keceli szórakozóhelyről indult haza, délelőtt tíz órakor. A három férfi és két nő egy Mazda típusú személygépkocsival tartott Kecskemét felé az 54-es főúton.

Bócsa határában szemtanúk szerint 110-120 km/h-ás sebességnél, eddig tisztázatlan körülmények között, indokolatlanul áttértek a szemközti sávba, ahol egy szabályosan közlekedő szerb kamionnal ütköztek. A kamion sofőrje már sehogy sem tudta elkerülni a karambolt, aminek következtében a Mazda lesodródott az útról.

A kamion több mint 30 méteren keresztül a főúton maga előtt tolta a személygépkocsit, majd az úttestről földes területre érve teljesen maga alá gyűrte az autót, amely teljesen összeroncsolódott. Az öt fiatal holttestét a tűzoltók szabadították ki a személygépkocsiból.

A kamionsofőr sérülések nélkül úszta meg a szerencsétlenséget. A műszaki mentés jelenleg is tart, az érintett szakaszon teljes útzár van érvényben, a forgalmat egy földútra terelik.

A helyszínen egy kecskeméti fiatalember az MTI-nek elmondta, hogy a balesetben maghalt fiatalokkal egész éjszaka, korán reggelig együtt volt a keceli diszkóban. "A gépkocsi vezetője a szomszédomban lakik, délelőtt még beszélgettünk Kecelen, de ők nálam egy órával korábban elindultak haza" - mondta a fiatalember.