Rafael
19 °C
33 °C

Öten haltak meg a 21-es úton

2003.12.17. 16:39
Szerdán délután három óra körül történt halálos gépkocsi-baleset Mátraszőlősnél. Az első jelentések szerint személygépkocsi ütközött kamionnal. Az autóban öten életüket veszítették.
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékese az Index kérdésére elmondta, hogy az eddig rendelkezésre álló adatok szerint Salgótarján irányába haladt a Honda Civic, és a mátraszőlősi elágazásnál a sofőr az előttük közlekedő mikrobuszt kezdte előzni.

Feltehetőleg szabálytalanul próbálta megelőzni a lassabb járművet, és nem kerülhette el a frontális összeütközést a szemközti sávban jövő nyergesvontatóval.

A teljesen összetört személyautóban öten lelték halálukat. Az út- és a látási viszonyok valószínűleg megfelelőek voltak, nem játszottak szerepet a szerencsétlenség bekövetkeztében.

A teljesen összeroncsolódott autóban csak az éjszaka folyamán sikerült megállapítani az öt szerencsétlenül járt ember kilétét. Így derült ki, hogy a személygépkocsit egy 26 éves bátonyterenyei férfi vezette, utasai pedig környékbeli - salgótarjáni, mátraszelei, kazári és bátonyterenyei -, 24 és 41 év közötti férfiak voltak - értesült a HavariaPress.

A kamion műszaki mentésével azonban az éjszaka folyamán sem tudták végezni, ezért a baleset helyszínén még a mai napon is fennakadásokra kell számítani.

A rendőrség a helyszínelés és a műszaki mentés idejére korábban teljes szélességben lezárta a 21-es főutat, a forgalmat Tar és Pásztó irányába terelték el.