Gerzson
-3 °C
2 °C

Öt hegymászó veszett oda az Alpokban

2007.06.28. 08:26
Tragikus hegymászóbaleset történt szerdán a Francia-Alpokban: öten meghaltak, amikor egy hegymászó megcsúszott és magával rántotta társait a szakadékba.

Egy öttagú család - két férfi, két fiatal lány és egy nő - szakadékba zuhant és szörnyethalt szerdán, miközben a francia Alpok egyik csúcsát akarták meghódítani, közölte a helyi rendőrség. A tragikus baleset La-Chapelle-en-Valgaudemar városa közelében történt, jelentette az Associated Press hírügynökség.

A Rhone-Alpes megyéből érkezett francia hegymászók a 3400 méter magas Vallon-csúcsra akartak feljutni, az AP szerint jeges sziklafalon haladtak felfelé. Az öt hegymászó egyetlen kötétéllel volt egymáshoz rögzítve.

A brianconi rendőrség feltételezése szerint egyikük megcsúszott és magával rántotta a többieket a szakadékba. A család egyik tagja sem élte túl a tragédiát, írja a DPA. A holttestekért elindultak a hegyimentők.

A halottak személyazonosságát még nem hozták nyilvánosságra, annyi bizonyos, hogy ötőjük közt családi kapcsolatok voltak.