Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

14 millió szelvény az ötös lottón

2002.12.08. 19:12
Ezen a héten szombat estig több mint 14,3 millió ötös lottó alapjáték érkezett be a Szerencsejáték Rt.-hez, ami szinte megegyezik az elmúlt hetek mennyiségével, közölte a távirati irodával Somorai László, a társaság szóvivője.
Továbbra sincs ötös a lottón, ezért a jövő héten 2 milliárd 540 millió forintot nyerhet az a szerencsés játékos, aki egyedül találja el a nyero számokat.

Négy találatos szelvény 111 darab, nyereménye egyenként 1.167.479 forint, a három találatos szelvényekre 10.501 forintot, a két találatos szelvényekre 675 forintot fizetnek. A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a 49. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok:
17 (tizenhét)
18 (tizennyolc)
33 (harminchárom)
41 (negyvenegy)
59 (ötvenkilenc)
Joker-szám: 487123

A Szerencsejáték Rt. heti árbevétele - valamennyi játékot tekintve - összesen több mint 3,1 milliárd forint volt.

A különböző szerencsejátékok bevételének 45-50 százaléka kerül a nyereményalapba, s az összeg 17 százaléka gazdagítja az állam bevételét játékadó formájában. Az ötös lottónál az érvényes jogszabályok szerint a nyereményösszeg halmozódásának nincs felső határa, de legfeljebb 52 hétig - egy évig - növekedhet a nyeremény.

Utoljára június 8-án találtak telitalálatos szelvényt az ötös lottón.