Gerzson
-3 °C
2 °C

Ismét van ötös a lottón

2005.11.05. 22:50
Van telitalálatos szelvény az ötös lottón: Magyarország történetének negyedik legnagyobb nyereménye 2 milliárd 56 millió 228 ezer 524 forintot jelent az egyetlen öttalálatos szelvény tulajdonosának, tájékoztatta Somorai László, a Szerencsejáték Rt. szóvivője szombaton este a távirati irodát.
Somorai László elmondta: ezen a héten a szokásos 4-4,5 millió szelvénnyel szemben 7,4 millió szelvény érkezett a Szerencsejáték Rt.-hez. A múlt héten a szelvények száma 7 millió darab volt.

A szóvivő közölte: 19 hét halmozódása után volt ismét öttalálatos. Ennyi hét halmozódása után még soha nem volt ekkora nyeremény. Ennek oka, hogy hétről-hétre egyre többen játszottak - tette hozzá.

A nyertes lottószámok: 15, 22, 28, 41, 57.

A nyertesnek 90 napon belül kell jelentkeznie a nyereményért, amelyet legkorábban a sorsolást követő harmadik hét keddjén utal a Szerencsejáték Rt., közölte a szóvivő, hozzátéve: ekkora összeget csak átutalással fizetnek ki.

Somorai László elmondta: a szerencsés nyertesnek a lottózókban is fellelhető, úgynevezett "Nagy nyertes" számot kell felhívnia, és a Szerencsejáték Rt. illetékesével kell egyeztetnie, mi legyen a nyeremény átvételének eljárása.

Ha a nyertes nem akarja felfedni a kilétét, akkor a társaságtól nem kerül ki személyes adata, vagy más, az azonosításra alkalmas adat, fűzte hozzá a szóvivő.