Valér
4 °C
8 °C

Agyonverte élettársát, ám három hétig még együtt lakott az áldozattal

2004.05.13. 17:44
Tizennégy év fegyházbüntetést kapott egy férfi, aki agyonverte élettársát Velényben. A 32 éves férfi féltékeny volt élettársára, ezért egy reggel többször megütötte, megtaposta, és egy székkel is fejbevágta a 24 éves nőt. Orsós József ezután hiába próbálta újraéleszteni a nőt. A nőt ezután letakarta és még három hétig egy fedél együtt lakott a holttesttel.
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben bűnösnek mondta ki és tizennégy év fegyházbüntetéssel sújtotta a Baranya Megyei Bíróság elsőfokú ítéletében Orsós Józsefet, aki tavaly Velényben agyonverte élettársát, és három héten át együtt élt annak holttestével. A férfi fellebbezett a döntés ellen. A 31 éves Orsós 2000-ben költözött össze 24 éves barátnőjével. Kapcsolatuk zaklatott volt, a férfi gyakran megverte párját, amihez feltehetően az is hozzájárult, hogy a nő korábban prostituált volt, a vádlott pedig féltékenykedett.

Egy reggel felébredt és agyonverte párját

Orsós József egy barátaival átmulatott éjszakát követően 2003. augusztus 13-án reggel hazatért, aludt néhány órát, majd miután felébredt, bántalmazni kezdte élettársát. Sokszor megütötte, megtaposta, és egy székkel is fejbevágta, aminek következtében a fiatal nőt belehalt sérüléseibe.

Amikor a sértett már nem mozgott, támadója megpróbálta feléleszteni, de látta, próbálkozása hiábavaló, ezért az ágyra fektette és pokróccal letakarta az élettelen testet. A gyilkos ezt követően élte mindennapi életét, még halott párja segélyeit is felvette. A szomszédok azonban három hét után furcsa szagokat éreztek a ház felől, és értesítették a rendőrséget. Az áldozat tetemére a kiérkező járőrök találtak rá, Orsós Józsefet pedig emberölés gyanújával őrizetbe vették. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, vádlott és védője enyhítésért, valamint az ítélet minősítésének emberölésre változtatásáért nyújtott be fellebbezést.