Négymilliót kínált a vesztes pólómeccsért

2004.06.24. 17:35
Jelenleg is körözik Ottlik Andrást, aki 1998 márciusában meg akarta bundázni a Ferencváros férfi vizilabdázóinak egyik külföldi meccsét. A férfit vesztegetés miatt most jogerősen is bűnösnek találta a bíróság, és négy hónap, végrehajtásában egy évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.
Csütörtökön helybenhagyta a 2002 júniusában hozott elsőfokú határozatot a Fővárosi Bíróság másodfokon eljáró büntetőtanácsa, és így jogerősen négy hónap, végrehajtásában egy évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte Ottlik Andrást. A jelenleg ismeretlen helyen tartózkodó, és ezért körözés alatt álló férfi távollétében hozott döntés vesztegetés vétségében találta bűnösnek a vádlottat.

Tipp Mix-bunda

A bíróság megállapította, hogy Ottlik András kísérletet tett egy Tipp Mixben is szereplő mérkőzés megvételére, hogy aztán a megbundázott eredményt megjátszva mintegy tízmillió forinthoz jusson. Ottlik adósságai rendezésére kívánta felhasználni a meccs vételárának leszurkolása után megmaradó összeget.

Mint az a nyomozás során kiderült, Ottlik 1998 márciusában több alkalommal is megkereste a Ferencváros Ob-I-es férfi vizilabdacsapatának vezetőedzőjét és csapatkapitányát, kezdetben egymillió, később már négymillió forintot ajánlva a pólósoknak, ha elvesztik a március 8-i kotori mérkőzést a Budvarska Rivijera csapata ellen.

"Nem így egyeztünk meg!"

A két sportvezető visszautasította az ajánlatot, amiről a játékosoknak említést sem tettek a meccs napjáig, amikor győzelmet arattak a montenegrói csapat felett. A feljelentés azután született, hogy a lelátón ülő Ottlik némi botrányt kavarva ordítozni kezdett a végeredményt látva: "nem így egyeztünk meg". Az őrizetbe vett férfi később szabadlábon védekezhetett, amit kihasználva megszökött, és jelenleg sem tudni hol tartózkodik.

A bíróság az FTC 1993-as alapszabályzatára hivatkozva állapította meg, hogy Ottlik ajánlata kötelességszegésre bujtotta volna Péter Imre csapatkapitányt, így egy rendbeli vesztegetés vétsége miatt büntethető a bundázó vádlott.

Ottlik ügyvédje enyhítésért fellebbezett, ám a másodfokon eljáró bíróság végül nem adott helyet indítványának, és helyben hagyta az eredeti rendelkezést, egyrészt a vétség nem elhanyagolható anyagi súlya (több millió forintot kaszálhatott volna a nyertes tippel Ottlik), másrészt a társadalomra gyakorolt hatása miatt.

  • Hírek
  • Bankszámla