Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

A sofőr miatt ütközhetett az ovisokat szállító busz

2006.07.13. 14:01
Az óvodás kirándulókat szállító busz nem fékhiba miatt ütközött össze a betonkeverővel május végén Kecskeméten, derült ki a közlekedés-rendészet vizsgálatából. A sofőrt gyanúsítottként hallgatták ki a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség annak az óvodásokat szállító busznak a sofőrjét, amelyik másfél hónapja összeütközött egy betonkeverővel Kecskeméten, mondta el az Indexnek Hortobágyi István, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A sofőr tömegszerencsétlenséget okozó baleset gondatlan okozása vétsége miatt vált gyanúsítottá, miután a közlekedés-rendészet vizsgálatából kiderült, hogy a balesetet műszaki hiba nem okozhatta.

Május 23-án Kecskemét belvárosában összeütközött egy óvodásokat szállító busz és egy betonkeverő. A buszon a sofőrön kívül 17 gyerek és három felnőtt kísérő volt, az óvodások épp kirándulni indultak. A busz épp behajtott egy kereszteződésbe, amikor balról beleütközött a betonkeverő, aminek elsőbbsége lett volna. A munkagép nekilökte a buszt egy villanypóznának, ami kidőlt, a betonkeverő pedig az ütközéstől az oldalára borult.

Az óvodások közül egy gyerek súlyos, a többiek könnyebb sérüléseket szenvedtek, a busz sofőrjét szintén súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A felnőtt kísérők is könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A buszsofőr azt mondta a rendőröknek, hogy azért nem adta meg az elsőbbséget a betonkeverőnek, mert a busz fékje elromlott, így nem tudta megállítani a járművet a kereszteződés előtt. A rendőrség műszaki szakértők bevonásával vizsgálta a baleset körülményeit.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!