Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Mázsás kút zuhant a kisgyermekre

2003.11.13. 20:11
A rendőrség előállította a kutat - feltehetően szakszerűtlenül - megjavító szerelőt. A gyermeket életveszélyes állapotban szállították kórházba.
Eljárást indítottak a rendőrök az ellen a férfi ellen, akinek a hibája miatt csaknem agyonütött egy kisgyereket egy nyomókút Baracson.

A szerencsétlen baleset csütörtökön délután, három óra körül történt a Fejér megyei településen. A kisgyermeket koponyatöréssel és életveszélyes agysérülésekkel, mentőhelikopterrel szállították a Fejér Megyei Szent György kórházba.

Eszméletlenül hevert

Az esetre azután derült fény, hogy az óvónő sorakozóra hívta a gyerekeket az óvodában, egyikük azonban hiányzott a sorból. A kisgyerekre kevéssel utóbb az udvaron fekve találtak rá, egy 160 centi magas, csaknem egy mázsa súlyú, kidőlt öntöttvas nyomókút mellett.

A rendőrség az eset után előállította és kihallgatta azt a férfit, aki a kút legutóbbi felújítását végezte. A helyszínelés adatai, illetve a munkavédelmi felügyelet szakértőinek megállapításai szerint ugyanis a kutat szakszerűtlenül rögzítették, és ez nagyban közrejátszott a balesetnél.

Kontármunka

Az eset pontos körülményeit a szakértők még tovább vizsgálják. A férfiv ellen azonban a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság eljárást indított, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt. A kisgyemrek állapotáról a kórház - a család kérésére - nem adott részletes tájékoztatást.